Sådan foregår en behandling

Diagnosen

Første gang du kommer til behandling starter vi med at lave en fuld Traditionel Kinesisk Diagnose. Du fortæller om alt hvad du kan komme i tanke om om dit problem. Derpå stiller jeg en række spørgsmål om hvordan du ellers fungerer. Det kan feks dreje sig om dine spise vaner, din åndedrætsfunktion, din søvn, dit humør og meget andet. Jeg spørger også om, hvad din læge siger om dit problem og om evt. medicin. Så tager jeg din puls og ser din tunge, som bidrager med hvad jeg kalder "et kig ind i kroppen". De mange oplysninger sammenholdes og danner tilsammen et eller flere ubalancemønstre, som er den grundlæggende årsag til din lidelse. I forbindelse med diagnosen taler vi også om hvad du selv kan gøre for at forbedre dine symptomer. Det kan f.eks dreje sig metoder til at håndtere besvær og ubehag, kostændring, øvelser og motion.

Tunge og puls

Når jeg tager din puls varer det et par minutter. Her måler jeg ikke alene hastigheden, men også tre forskellige positioner i tre forskellige dybder på begge håndled bliver analyseret. På den måde tilføjes yderligere oplysninger om din generelle sundhedstilstand, de enkelte organers energimæssige tilstand og hvordan din qi, blod og kropsvæsker har det.
Også tungens farve, form, belægning, revner og uregelmæssigheder, samt de to vener på bagsiden af tungen giver værdifulde oplysninger, som bekræfter eller udelukker forskellige ubalancer.  

Behandlingen

Gennem diagnosen er vi nu nået frem til behandlingsprincippet, som afgør hvilken behandling, der vil egne sig for netop dig. Det kan være en eller flere af de forskellige tekniker du kan læse mere om her på siden.  Selve behandlingen varer 30 - 40 minutter og du er naturligvis fri til at stille spørgsmål undervejs. Når nålene er sat ligger du med dem i og slapper af i 20 -30 min. Det opleves af de allerfleste som meget behageligt og afslappende. Traditionel Kinesisk behandling er kendt for at have meget få bivirkninger. Hvis du mod forventning oplever ubehag under eller efter behandlingen, skal du straks fortælle mig om det, så jeg kan tage mig af det på bedste måde.

Efter behandlingen

Min erfaring er, at nogle patienter kan føle en meget kortvarig svimmelhed eller stivhed umiddelbart efter behandlingen for derefter at føle, at symptomerne er aftaget og der er en generel følelse af afslappelse og god energi. Det er altid en god ide at slappe af og drikke godt med vand i timerne efter behandlingen.  
Når behandlingen er afsluttet aftaler vi næste tid og du betaler med kontanter eller mobilpay.

Kontakt mig for en uforpligtende snak