Moxa
Moxa behandling er et nødvendigt supplement til akupunkturbehandlingen.

Moxa behandling er en så integreret del af akupunkturbehandlingen, at moxa indgår i den kinesiske term for akupunktur.
Moxa behandling består af forskellige former for afbrænding af præpareret gråbynke - en medicinplante vi også kender i Danmark.

Moxa brænder ikke, men gløder blot og holder formen, så der ikke falder varm aske på huden. Varmen der udstråler fra den glødende moxa er en effektiv måde at tilføre energi til akupunkturpunkter, og er også fremragende til at skabe ekstra cirkulation af qi i en meridian eller et område, når det er ønskeligt.
Varme kan opløse og uddrive kulde, som af en eller anden grund er trængt ind i et område, en meridian eller et organ. Det kan f.eks ske, hvis man har været udsat for vind og kulde, fordi man har gået ude i dårligt vejr med utilstrækkelig påklædning.

I traditionel kinesik lægekunst siger vi, at vinden er spydspidsen, der trænger gennem kroppens forsvar, således at kulden får adgang til dybere lag i kroppen, hvor den ikke hører hjemme. Kulde får ting til at stå stille og derfor kan kulde skabe ubalance i Qi cirkulationen, som går mere eller mindre i stå.. Når Qi er blokeret og ikke kan strømme naturligt, opstår der smerter. Varme får ting til at bevæge sig. Derfor kan tilførelse af varme opløse kulden og Qi stagnationen. Når Qi cirkulationen kommer igang igen og finder tilbage til sit normale leje forsvinder smerterne. Moxa behandling er således i mange tilfælde et effektivt redskab til lindring af smerter., fordi den hjælper kroppen til at genoprette cirkulationen af Qi.

Der findes adskillige forskellige måder at bruge moxa på. Moxa kan formes til en lille kugle og sættes på en nål og på den måde tilføre varme og cirkulation til et akupunkturpunkt.
En såkaldt moxa cigar antændes og bevæges et par centimeter over huden på et større område.
Riskorns moxa er en meget kraftfuld behandling, hvor ganske små stykker moxa sættes direkte på huden, antændes og fjernes igen inden den gør skade.
En moxa kasse er en lille box med et trådnet, hvori der lægges moxa. Kassen kan så sættes på flade områder og tilføre varme i op til en halv time.

Når moxaen antændes udvikler den udover varme også røg, som nogle oplever som duft og nyder, mens andre synes det lugter dårligt. Der er udsugningsanlæg i klinikken.

Andre former for behandling

Akupunktur
Akupunktur fungerer gennem indstik af meget tynde, sterile akupunkturnåle forskellige steder på kroppen.
Læs mere
Cupping og Gua Sha
Cupping og  Gua Sha er behandling med henholdsvis glaskopper og massage af huden med en jade sten.
Læs mere
Urteterapi
Traditionel Kinesisk urte terapi gør den traditionelle kinesiske lægekunst til et fuldt udbygget behandlingssystem.
Læs mere

Sådan foregår en behandling

Når du kommer til den første behandling skal du afsætte ca halvanden time. Vi laver først en grundig traditionel diagnose og fastlægger behandlingsprincippet. Derefter følger selve behandlingen, som kan bestå af en eller flere af de traditionelle kinesiske teknikker, du kan læse om her på siden.
Du kan nogle gange nøjes med en enkelt behandling, men som regel er der brug for flere. De efterfølgende behandlinger varer en time og omfatter en kort samtale, hvor vi følger op på diagnosen og derefter forsætter med den egentlige behandling .

Læs mere
Kontakt mig for en uforpligtende snak