Cupping og Gua Sha
Godt mod smerter i musklerne

Cupping
Cupping er behandling med glaskopper, som enten sættes på huden over et akupunkturpunkt eller bruges til dybtgående massage af større områder. Kopperne opvarmes indvendigt med en flamme - dermed skabes der et vacuum, som betyder at huden trækkes lidt op i området under koppen.
Dette er med til at forøge cirkulationen af Qi og blod og fungerer dermed ganske effektivt mod stagnation af Qi og blod, som er de primære årsager til smerter i musklerne.
Cupping er især godt mod smerter i nakke og ryg, men kan også bruges andre steder på kroppen.
Det er også muligt at udføre cupping med specielt fremstillede sugekopper i plastic. De er nogle gange lettere at anvende, men man mister glaskoppernes varme påvirkning og autencitet.
Man må regne med mærker på huden efter en cupping behandling - de kan se lidt drabelige ud, men forsvinder altid i løbet af et par dage.

Gua Sha
Gua Sha er ligeledes en metode til at cirkulerere Qi og blod, og er dermed en ofte ganske effektiv behandling af forskellige muskelsmerter. Behandlingen består i at man med et fladt redskab ofte lavet af ben eller jade systematisk skraber huden i området hvor smerterne er. Dermed opløses qi stagnationen som fremkalder smerterne. Gua Sha kan bruges til mange forskellige lidelser og bruges også til forskellige skønhedsbehandlinger, idet behandlingen kan være med til at dræne væske, fjerne smårynker og er i det hele taget gavnligt for huden.

Jeg tilbyder også

Akupunktur
Akupunktur fungerer gennem indstik af meget tynde, sterile akupunkturnåle forskellige steder på kroppen.
Læs mere
Moxa
Moxa behandling er ofte en nødvendig del af akupunkturbehandlingen.
Læs mere
Urteterapi
Traditionel Kinesisk urte terapi gør den traditionelle kinesiske lægekunst til et fuldt udbygget behandlingssystem.
Læs mere

Sådan foregår en behandling

Når du kommer til den første behandling skal du afsætte ca halvanden time. Vi laver først en grundig traditionel diagnose og fastlægger behandlingsprincippet. Derefter følger selve behandlingen, som kan bestå af en eller flere af de traditionelle kinesiske teknikker, du kan læse om her på siden.
Du kan nogle gange nøjes med en enkelt behandling, men som regel er der brug for flere. De efterfølgende behandlinger varer en time og omfatter en kort samtale, hvor vi følger op på diagnosen og derefter forsætter med den egentlige behandling .

Læs mere
Kontakt mig for en uforpligtende snak